Pårørendefællesskaber 

I Pårørende Netværket - Misbrugsportalen vil vi gerne danne rammer for, at pårørende til misbrugsramte kan mødes i uformelle rammer med andre mennesker, som kan forstå ens situation.

​I 2024 har vi fået mulighed for at skabe et endnu stærkere fundament for, at pårørende kan møde hinanden og skabe et netværk af mennesker, som kender og forstår til den problematik, de selv står i.

Alle aktiviteterne kommer til at være gratis at deltage i for medlemmer, så kom og deltag og bliv en del af vores Pårørendefællesskab i 2024. 

Det første arrangement kommer til at være allerede den 17. januar 2024! Hold øje med vores hjemmeside og sociale medier for mere information, og tilmeld dig begivenheden allerede i dag i formularen længere nede.

​Fællesskab og forståelse

Målet med vores pårørendefællesskab og løbende netværksaftener er at skal et netværk af fællesskab og forståelse for mennesker, som er pårørende til misbrugsramte.

Vi ønsker, at dette fællesskab er åbent for alle pårørende. Derfor vil nogle af aftenerne hvor vi mødes og have børnevenlige aktiviteter, så du kan tage dit barn med og de også kan have det sjovt.

Pårørendefællesskaber er et rum, hvor det skal være muligt at snakke om det, som er svært. Ofte oplever pårørende frustrationer og ensomhed, fordi de ikke kender nogen, som kan relatere til deres situation eller de føler sig forkerte, når de deler deres oplevelser. Intet er forkert, og vi ønsker at give mulighed for at udtrykke ens følelser overfor andre, som kan relatere til dem.

Mest af alt ønsker vi at skabe et trygt rum, hvor pårørende af misbrugsramte kan møde andre, som kan forstå deres problematik, så man ikke skal gå og føle sig alene. Derudover ønsker vi at skabe grobund for at danne relationer med ligesindede mennesker i hyggelige rammer, uden at det nødvendigvis skal handle om de ting der er svære, men hvor der også er fokus på positive og neutrale emner, samvær og oplevelser.

Aktiviteter

Selvom alle i pårørendefællesskabet har det til fælles, at de er pårørende til en misbrugsramt, vil aktiviteterne også have fokus på andre ting:

• Bagsværds Bibliograf ligger lige ved siden af foreningens lokaler, og derfor kommer der til at være biografture og filmaftener, hvor både nye og gamle film kommer på lærredet.

• Med alle de restauranter i området vil vi også invitere på middage og spiseture, og måske vi også selv vil eksperimentere med at lave fællesmad.

• Derudover er der mange flere aktiviteter planlagt.

Altsammen er selvfølgelig på vores regning – økonomi skal ikke være en forhindring for at være med!

I takt med, at 2024 skrider frem, vil vi finde flere og flere aktiviteter, og vi lytter selvfølgelig også til forslag fra de pårørende, som ønsker at være en del af fællesskabet.

Det praktiske

Værten og facilitatoren for arrangementerne vil være psykoterapeut Birgitte Wahlfelt.

Arrangementerne vil som regel komme til at forgå i Bagsværd i nærheden af vores hovedkontor i Bagsværd centeret. Vi vil prøve at lægge arrangementerne, så det ikke ramler sammen med arbejde, og så det ikke bliver alt for sent, da det ofte også vil foregå i hverdagen.

Derfor kan du regne med at det kommer til at foregå mellem klokken 17 og 20, alt efter hvad dagens aktivitet indebærer.

Det eneste, det kræver at deltage, er at du er pårørende til et menneske ramt af misbrug og at du er medlem af organisationen, hvilket er helt gratis og uden binding.

Deltagelse er også bindingsfrit, så hvis du bare vil kigge forbi og se hvad det er for noget, er du meget velkommen til det, bare giv besked så vi ved, at du kommer. Vi ser selvfølgelig gerne, at du kommer igen.

Hold øje med siden her eller vores Facebookside for at blive opdateret om, hvad der sker til den næste gang Pårørendefællesskabet samles.

Pårørende Netværksaften - Dato på vej

Information på næste arrangement er på vej. Hold øje med vores nyhedsbrev og hjemmesiden for at holde dig opdateret.

​Du kan tilmelde til det næste arrangement i formularen nedenfor. Hvis du har nogle spørgsmål, så send dem til rmt@misbrugsportalen.dk.​

Tilmeld dig næste arrangement her:​

 
 
 

Hvis du ikke er medlem kan du tilmelde dig her: https://3719.foreninglet.dk/memberportal/enrollment

Det er gratis at være medlem

Hvad er din relation til misbrug og afhængighed * 

Hvis ingen af de ovenstående felter passer så skriv det her:

 
Har du børn med? *

 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Akutrådgivningen

​Akutrådgivningen tilbyder gratis, fortrolige og landsdækkende samtaler med pårørende til misbrugsramte samt individer over 18 år med et misbrug. 

Læs mere

​Man - tir: 15.00 - 18.00

​Ons - fre: 18.00 - 21.00

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen?

Pårørende Netværket er en social frivillig rådgivningsorganisation, der henvender sig til familier, som er berørt af afhængighed. 

Foreningen arbejder for at skabe bedre vilkår for sin målgruppe gennem frivillig akutrådgivning, individuelle samtaleforløb, terapeutiske gruppeforløb og afvikling af projekter, såsom landsdækkende julehjælp, arrangementer og pårørendefællesskaber. 

Åbningstider​

Mandag – Tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekender og helligdage

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon rådgivning: 7090 9080

Telefon sekretariat: 7060 4446

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk