Online gruppeforløb for partnere og ægtefæller

​Gruppen er for dig, som enten lever med eller har levet med en partner i misbrug, og giver dig mulighed for at møde andre at dele din situation med i et trygt forum af mennesker, som kan sætte sig ind i din situation.

Landsdækkende adgang

​​Foreningens gruppeforløb er onlinebaserede og derfor landsdækkende. Således kan du deltage uanset hvor i landet, du bor. Det eneste, som du skal have adgang til er en PC og et stabilt netværk. Du kan også anvende din mobilenhed, men vi anbefaler du sidder på en PC.

Gruppens gang​

Gruppen faciliteres af foreningens engagerende frivillige gruppeledere og berører temaer, der fylder hos pårørende, som er eller har været samlevere, ægtefælder eller partnere med et mennekse som er ramt af misbrug.

Oftest vil formen af mødet tage afsæt i det, der fylder hos de tilstedeværende deltagere, og det er derfor ikke fastsat hvad der bliver omdrejningspunkter for de forskellige sessioner.

Gruppemedlemmerne har mulighed for at tage ordet på skift, udveksle erfaringer og hermed opleve et meningsgivende og omsorgsfuldt fællesskab, som vores gruppeleder understøtter.

Det er tit, at pårørende går med følelser og frustrationer, som de ikke har mulighed for at dele med nogen, fordi de ikke kender andre, der kan forstå eller relatere til deres situation. I vores landsdækkende pårørendegruppe er der plads til alle følelser, og du vil møde en forståelse og oftest en genkendelighed fra resten af gruppen.

​Det er et fortroligt rum og et fællesskab, hvor der kan deles og lyttes, og som giver dig mulighed for at komme igennem svære oplevelser.

Vores forventninger

Vores dedikerede frivillige gør en kæmpe indsats og sidder klar hver uge til at støtte pårørende til mennesker ramt af misbrug, og det fællesskab som dannes i gruppen, er små, intime og følsomme.

Derfor er det også enormt vigtigt at grupperne prioriteres, dels for at respektere de frivilliges tid, men især for at skabe et trygt rum og fællesskab for dig og de andre i gruppen.

Vi forventer altså at deltagelse i gruppen prioriteres, når man vælger at tilmelde sig.

Sygdom og uforudsete situationer kan selvfølgelig forekomme, og i sådanne tilfælde skal du melde afbud til enten gruppelederen eller gruppekoordinatoren, som du vil komme i kontakt med når du opstarter gruppen.

Det praktiske

Hvis der er plads, kan du starte med det samme, og hvis det ønskede hold er fuldt, kan du enten blive tilbudt en plads på et andet hold eller komme i kø, så du kan starte i gruppen, så snart der er plads. Tilbuddet er gratis og fortroligt, og der er tavshedspligt i gruppen. Der er plads til max. 12 personer i gruppen.

Når du modtager en bevillingsmail på at du har fået tildelt et gruppeforløb, så har du som udgangspunkt 8 sessioner over 16 uger, hvor du deltager med andre pårørende, online på foreningens Microsoft Teams og gruppen ledes af en af vores dygtige og omsorgsfulde gruppeledere.

Status på gruppen

Der åbnes op for en ny gruppe til august, og der er stadig ledige pladser. Hvis du kan se tilbudet for noget for dig, anbefaler vi dig at søge det, og hvis du synes det er for lang tid at vente, er du velkommen til at søge vores samtaleforløb.

Tilmed dig nedenfor

For at tilmelde dig gruppen, skal du bruge formularen nedenfor eller...

ANSØG VED AT TRYKKE HER

Region *
Hvilken nationale gruppe er du interesseret i? *
Hvor længe har du været pårørende? *
Kan du deltage i gruppen online via din PC eller mobil? *
Har du tidligere været i gruppeforløb for pårørende til misbrugsramte? *
Ønsker du at vi behandler din ansøgning med udgangspunkt i denne tilmelding, venligst svar ja. *
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Her er, hvad tidligere gruppemedlemmer har sagt om forløbet:

En omfavnende gruppe med rummelighed og omsorg. Jeg er pludselig ikke alene. Forstående, lyttende og varm gruppe. Bedre indsigt i egne følelser. Professionelle gruppeledere der vidensdeler og støtter.”

”Jeg er ikke alene, vi er ikke alene.. Det giver et lille lys i mørket.. og giver lidt mere (..) til at turde tro på forandring, via accept og tillid til egen vej frem..”

Det var med følelserne uden på tøjet, især den allerførste gang jeg deltog i pårørendegruppen.

Men hurtigt blev det følelsen af indbyrdes forståelse, genkendelse af problematikker og svære og frustrerende følelser, der blev det essentielle.

Det har været enormt givende og lærerigt for mig og en kæmpe forløsning at kunne fortælle min historie til nogle personer, som er meget lyttende og selv er pårørende, og som står i samme situation som mig.”

Gensidig forståelse, omsorg, udveksling af brugbare erfaringer.”​​

Akutrådgivningen

​Akutrådgivningen tilbyder gratis, fortrolige og landsdækkende samtaler med pårørende til misbrugsramte samt individer over 18 år med et misbrug.

​Man - tir: 15.00 - 18.00

​Ons - fre: 18.00 - 21.00

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen?

Pårørende Netværket er en social frivillig rådgivningsorganisation, der henvender sig til familier, som er berørt af afhængighed. 

Foreningen arbejder for at skabe bedre vilkår for sin målgruppe gennem frivillig akutrådgivning, individuelle samtaleforløb, terapeutiske gruppeforløb og afvikling af projekter såsom landsdækkende julehjælp, oplæg og pårørendefællesskaber. 

Åbningstider​

Mandag – Tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekender og helligdage

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon rådgivning: 7090 9080

Telefon sekretariat: 7060 4446

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk