Bliv frivillig​  

Vi søger frivillige med forskellige kompetencer

Vil du gøre en forskel for Misbrugsportalen og mennesker, der har afhængighed og misbrug tæt inde på livet? Vi søger løbende frivillige til forskellige initiativer og vigtige opgaver, som løftes til fordel for vores målgrupper. Som frivilligindsatser kan nævnes pårørendetilbud, individuelle støttende samtaler, gruppesamtaler, fodboldprojekter, grafiske opgaver, fundraising, kampagner for at udbrede kendeskabet til misbrugs og afhængighed, PR og journalistisk. 

Det vil sige en bred vifte af kompetencer og ressourcer, som vi ved sidder derude et sted og det kunne være lige præcist dig, som vi søger efter, fordi at alle disse opgaver er med til at sikre en dynamisk organisation, som har til formål at være gennemslagskraftig og være et talerør for vores målgruppe.

Send ansøgning og CV til kontakt@misbrugsportalen.dk   hvis du er interesset i at være frivillig  og du tænker, at vi lige netop har brug for dig og dine evner - uanset hvor du bor i landet.

​​

BLIV FRIVILLIG RÅDGIVER

​Som frivillig bliver du en del af en humanitær organisation som har fokus på afhængighed og misbrug.

I år omdannes Misbrugsportalens Landsdækkende Rådgivning, til  et korps af frivillige som kommer fra alle dele af landet, så de støttende samtaler og samtaleforløb sker  hjemmefra. Er du en af de rådgivere som vi savner og søger, så send din ansøgning i dag :-)

​​

Hvem er vi?

Vi er en frivillig social organisation, der har til formål at fremme vilkårene for misbrugsramte og pårørende overalt i Danmark.

Misbrugsportalen telefoniske tilbud er et gratis og anonymt samtaletilbud for unge og voksne; både misbrugsramte, pårørende og efterladte. Vi tilbyder dagligt individuelle støttende samtaler på telefon. Henvendelserne har misbrug og afhængighed som fællestræk, men indeholder ofte også temaer som psykisk sårbarhed, sorg, svigt, ensomhed og afmagt.

Vores motivationsfastholdende tilbud Breakout har eksisteret i snart 5 år og hjælper mennesker med et uønsket overforbrug af narkotika og alkohol. 

​​

Hvordan arbejder vi?

​Det er essentielt, at vi imødekommer alle henvendelser med et udforskende, åbent og fordomsfrit menneskesyn, og at hver samtale tager sit udgangspunkt i den rådsøgendes egne forståelser, ønsker og behov. 

Vores vigtigste opgave er at lytte og hjælpe hver enkelt rådsøger med at italesætte sin situation og sine bekymringer. Herigennem bidrager vi til at belyse og perspektivere ressourcer og muligheder, der kan motivere og styrke rådsøgeren til at drage omsorg for sig selv og skabe en positiv forandring i sit liv.

Et generelt mål er, at alle rådsøgere har en tryg og positiv oplevelse i kontakten med Misbrugsportalen - de skal føle sig taget alvorligt og have lyst til at henvende sig igen.

Vi anbefaler derfor at alle som overvejer at blive frivillige læser vores frivilligpolitik, således at man er klar over, hvilke forventninger der er til vores frivillige og hvad man kan forvente af os. Denne kan du få tilsendt, hvis du er interesseret i at høre mere og kan sende en mail.

Ved frivillige som søger at blive rådgiver lægger vi vægt på, at du:

 • Engagerer dig hos os i minimum 1 år, og gerne mere.
 • Er mødestabil, ansvarsfuld og pålidelig.
 • Er omsorgsfuld, nærværende og empatisk af natur.
 • Er følelsesmæssigt robust, kender dine grænser og kan rumme svære problemstillinger. Det er vigtigt, at du er afklaret omkring eventuelt egne forhold relateret til arbejdet.
 • Er uddannet eller på dit sidste studieår indenfor det social-og sundhedsfaglige felt, psykolog, familie terapeut, socialpædagog, eller har en anden relevant baggrund og erfaring, som taler for frivilligt at kunne arbejde med kriseramte mennesker.

​​

    Som frivillig rådgiver forpligter du dig til:


 • At tage minimum 3 vagter pr. måned á 4 timers varighed hjemmefra.. Vagterne ligger mandag - fredag i dagtimer (kl. 9.30 - 18.00).
 • At skrive dig på vagtplanen mindst én måned frem i tiden.
 • At prioritere deltagelse i møder, supervision og foredrag/kurser som vil foregå via webinars og skype for korpset der sidder rundt i landet.
 • At rådgive i overensstemmelse med Misbrugsportalens retningslinjer, værdier og menneskesyn.
 • At bidrage til en god kultur i den nyoprettede gruppe Misbrugsportalens frivillige rådgivere, præget af høj faglighed, fælles refleksion og en respektfuld omgangstone.
 • At være opmærksom på dit og dine kollegers velbefindende  og løbende bidrage med sparring ved samtaler.

​​

Som tak kan Misbrugsportalen tilbyde dig:

 • ​En spændende og mangfoldig arbejdsplads i vækst.
 • Engageret frivilligkoordinator og frivillige kolleger i et digitalt og fleksibelt univers.
 • Et dynamisk digitalt og kommunikativt fagligt fællesskab.
 • Et fagligt og humanitært plus på dit professionelle cv.
 • Grunduddannelse i Den Motiverende Samtale. 1 gang årligt.
 • Deltagelse i temaaftener, kurser og faglige møder for frivillige gruppeledere i København.
 • Deltagelse i forskelige sociale arrangementer til alle Misbrugsportalens frivillige.

Misbrugsportalens Rådgivning søger lige nu nye frivillige fra hele landet med opstart snarest, så du er meget velkommen til at 

sende en ansøgning med et CV til kontakt@misbrugsportalen.dk 

Rådgivningen

​Misbrugsportalen tilbyder gratis og anonyme støttende samtaler til pårørende, samt til unge over 18 og voksne med et misbrug, eller en afhængighedsproblematik. Læs mere

Ring til os på

phone-call_2 70 90 90 80

Alle henvendelser behandles fortroligt.​

Åbningstider:

Mandag 15.00 - 18.00

Tirsdag   15.00 - 18.00

Onsdag  15.00. - 21.00

Torsdag  15.00 - 21.00

Fredag    15.30 - 21.00

​​​

Adresse

Foreningen Misbrugsportalen

Østerbrogade 226 

2100 København

CVR: 34557144​

Persondata

Kontakt

​​Sekretariat 71 99 29 19

​​kontakt@misbrugsportalen.dk