Bliv frivillig​  

Vi søger frivillige med forskellige kompetencer

Vil du gøre en forskel for Misbrugsportalen og mennesker, der har afhængighed og misbrug tæt inde på livet? Vi søger løbende frivillige til forskellige initiativer og vigtige opgaver, som løftes til fordel for vores målgrupper. Som frivilligindsatser kan nævnes pårørendetilbud, individuelle støttende samtaler, gruppesamtaler, fodboldprojekter, grafiske opgaver, fundraising, kampagner for at udbrede kendeskabet til misbrugs og afhængighed, PR og journalistisk. 

Det vil sige en bred vifte af kompetencer og ressourcer, som vi ved sidder derude et sted og det kunne være lige præcist dig, som vi søger efter, fordi at alle disse opgaver er med til at sikre en dynamisk organisation, som har til formål at være gennemslagskraftig og være et talerør for vores målgruppe.

Send ansøgning og CV til silvia@misbrugsportalen.dk  hvis du er interesset i at være frivillig for Misbrugsportalen og du tænker, at vi lige netop har brug for dig og dine evner - uanset hvor du bor i landet.

​​

BLIV FRIVILLIG RÅDGIVER

​Som frivillig for Misbrugsportalen bliver du en del af en humanitær organisation som er 7 år gammel og er en velanset, etableret forening,

I år er året hvor vi omdanner vores Landsdækkende Rådgivning, til at omfatte et korps af frivillige som kommer fra alle dele af landet og kan varetage støttende samtaler hjemmefra. Er du en af dem, så send din ansøgning i dag :-)

​​

Hvem er vi?

​Foreningen Misbrugsportalen er en frivillig social organisation, der har til formål at fremme vilkårene for misbrugsramte og pårørende overalt i Danmark.

Vores telefoniske tilbud er et gratis og anonymt samtaletilbud for unge og voksne; både misbrugsramte, pårørende og efterladte. Vi tilbyder dagligt individuelle støttende samtaler på telefon. Henvendelserne har misbrug og afhængighed som fællestræk, men indeholder ofte også temaer som psykisk sårbarhed, sorg, svigt, ensomhed og afmagt.

Vores motivationsfastholdende tilbud Breakout har eksisteret i snart 5 år og hjælper mennesker med et uønsket overforbrug af narkotika og alkohol. Ligeså har vi vores efterspurgte Pårørendeprojekt som der pt. afventes bevilling på, men som I 2019 og frem forventes at starte op snarligt. Projekterne deles op i gruppeforløb og som individuelle samtaler, som foregår på de forskellige enheder i Københavns Kommune, hvor vi som frivillig forening, i højere grad vægter de frivillige ildsjæle i projekterne, fremfor ansatte, som hidtil har været praksis, har været kontaktpersoner for borgerne. Dette ændrer sig, og ønsker du at være del af denne indsats kan du ansøge om det.

​​

Hvordan arbejder vi?

​Det er essentielt, at vi imødekommer alle henvendelser med et udforskende, åbent og fordomsfrit menneskesyn, og at hver samtale tager sit udgangspunkt i den rådsøgendes egne forståelser, ønsker og behov. 

Vores vigtigste opgave er at lytte og hjælpe hver enkelt rådsøger med at italesætte sin situation og sine bekymringer. Herigennem bidrager vi til at belyse og perspektivere ressourcer og muligheder, der kan motivere og styrke rådsøgeren til at drage omsorg for sig selv og skabe en positiv forandring i sit liv.

Et generelt mål er, at alle rådsøgere har en tryg og positiv oplevelse i kontakten med Misbrugsportalen - de skal føle sig taget alvorligt og have lyst til at henvende sig igen.

Vi vægter faglighed, ansvarlighed, fællesskab og trivsel højt på arbejdspladsen. 

Vi anbefaler derfor at alle som overvejer at blive frivillige læser vores frivilligpolitik, således at man er klar over, hvilke forventninger der er til vores frivillige og hvad man kan forvente af os.

Ved frivillige som søger at blive rådgiver lægger vi vægt på, at du:

 • Engagerer dig hos os i minimum 1 år, og gerne mere.
 • Er mødestabil, ansvarsfuld og pålidelig.
 • Er omsorgsfuld, nærværende og empatisk af natur.
 • Er følelsesmæssigt robust, kender dine grænser og kan rumme svære problemstillinger. Det er vigtigt, at du er afklaret omkring eventuelt egne forhold relateret til arbejdet.
 • Er uddannet eller på dit sidste studieår indenfor det social-og sundhedsfaglige felt, psykolog, familie terapeut, socialpædagog, eller har en anden relevant baggrund og erfaring, som taler for frivilligt at kunne arbejde med kriseramte mennesker.

​​

    Som frivillig rådgiver forpligter du dig til:


 • At tage minimum 3 vagter pr. måned á 4 timers varighed hjemmefra.. Vagterne ligger mandag - fredag i dagtimer (kl. 9.30 - 18.00).
 • At skrive dig på vagtplanen mindst én måned frem i tiden.
 • At prioritere deltagelse i møder, supervision og foredrag/kurser som vil foregå via webinars og skype for korpset der sidder rundt i landet.
 • At rådgive i overensstemmelse med Misbrugsportalens retningslinjer, værdier og menneskesyn.
 • At bidrage til en god kultur i den nyoprettede gruppe Misbrugsportalens frivillige rådgivere, præget af høj faglighed, fælles refleksion og en respektfuld omgangstone.
 • At være opmærksom på dit og dine kollegers velbefindende  og løbende bidrage med sparring ved samtaler.

​​

Som tak kan Misbrugsportalen tilbyde dig:

 • ​En spændende og mangfoldig arbejdsplads i vækst.
 • Dygtig og engageret frivilligledere og frivillige kolleger. Også selvom det foregår digitalt og via Skype.
 • Et stærkt og dynamisk fællesskab, fagligt og socialt.
 • Et fagligt og humanitært plus på dit professionelle cv.
 • Kursus i rådgivning samt løbende oplæring i samtaler med kriseramte. 1 gang årligt.
 • Grunduddannelse i Den Motiverende Samtale. 1 gang årligt.
 • Faglig og personlig udvikling i et trygt, professionelt miljø.
 • Deltagelse i temaaftener, kurser og faglige møder for frivillige gruppeledere i København.
 • Deltagelse i forskelige sociale arrangementer til alle Misbrugsportalens frivillige.

Det bemærkes at vi pt. søger nye frivillige fra hele landet med opstart primo august 2019, men du er meget velkommen til at 

sende en ansøgning med et CV til silvia@misbrugsportalen.dk

Rådgivningen

​Misbrugsportalen tilbyder gratis og anonyme støttende samtaler til pårørende, samt til unge over 18 og voksne med et misbrug, eller en afhængighedsproblematik. Læs mere

Ring til os på

phone-call_2 70 90 90 80

Alle henvendelser behandles fortroligt.​

Åbningstider:

Mandag 14.00 - 17.30

Tirsdag   14.00 - 17.30

Onsdag  14.00. - 21.00

Torsdag  14.00 - 21.00

Fredag   17.30 - 21.00

​​​

Adresse

Misbrugsportalen

Rugtoften 4 

2880 Gladsaxe

CVR: 34557144​

Persondata

Kontakt

​​

Rådgivning 70 90 90 80​

​​Sekretariat 71 99 29 19

​​kontakt@misbrugsportalen.dk