AKUTRÅDGIVNING

​Akutrådgivningen et gratis og anonymt samtaletilbud til:

  • Pårørende til unge og voksne med et formodet misbrug eller en afhængighedsproblematik.

  • Voksne berørt af misbrug og afhængighed - herunder hash, narkotika, alkohol og medicin.
  • Fagpersoner og borgere med spørgsmål til problematikker vedrørende forbrug og misbrug.

Ring alle hverdage på 70909080​

Akutrådgivningen har eksisteret siden 2013 og har gennem årene tilpasset sig de tendenser og behov, hvor rådgiverne, som yder en frivillig ulønnet indsats altid har været kendetegnet ved  kvalificerede profiler, som sætter stor ære og engagement i deres arbejde. 

I dag er det en selvstændig mindre landsdækkende organisation, som særligt har pårørende og misbrugsramte familier, som sin målgruppe. 

Misbrugsramte individer er dog som altid velkommen til at anvende rådgivningen på lige fod som pårørende.

Trygge og fortrolige samtaler til misbrugsramte familier

I den seneste årrække har akutrådgivningen især været kendetegnet ved at være de misbrugsramtes pårørendes rådgivningslinje.

Det at have en uvildig rådgiver, at kunne åbne sig op for og sætte ord på følelser, bekymringer og overvejelser har en langt større betydning, end man umiddelbart tror, før man har taget kontakt. 

Vi forsøger derfor at gøre en ihærdig indsats for at udbrede rådgivningen, så den kan komme ud til så mange mennesker som muligt.  Det kan sommetider tage tid, før man samler mod og ringer, men når det sker, så er det et kæmpe skridt og et af de vigtigste skridt henimod forandring af ens egen situation og muligvis hele familiens. 

Målet med vores rådgivning er derfor i høj grad også at give kriseramte misbrugsramte individer og familier den fornødne hjælp og støtte, hvor der kan trækkes på viden, vejledning. Men i lige så høj grad at opleve en medmenneskelig forforståelse, sparring, hvor rådsøgerne, der ringer, kan opnå nye perspektiver igennem de individuelle samtaler.

Misbrug i familien eller i hjemmet

Når der er misbrug og afhængighed i familien, påvirker det alle individer i hjemmet, og der udvikler sig oftest uhensigtsmæssige mønstre og mestringsstrategier i familien.

Det bliver misbruget og den misbrugende part, som bliver omdrejningspunktet og det styrende element i tilværelsen – også for dem, som er omkring og lever i samme hjem.

For ægtefæller, forældre, samlevere og ikke mindst børnene i familien, der lever under disse omstændigheder, følger der desværre langvarige konsekvenser og belastninger til følge, hvis ikke man søger om hjælp, bryder tavsheden og mønstret.

Det er ikke et ansvar, som noget barn skal bære, hvorfor det er ganske vigtigt, at man som voksen pårørende eller omsorgsgiver er bevidst om de skadevirkninger, der kan opstå ved at lade det stå til og alene håbe på det bedste.

Uanset om du selv står med et misbrug eller har et misbrug i hjemmet eller familien, så sidder vores rådgivere klar ved telefonen til at hjælpe dig videre. ​

Akutrådgivningen

​Akutrådgivningen tilbyder gratis, anonyme og landsdækkende samtaler med pårørende til misbrugsramte samt individer over 18 år med et misbrug. 

Læs mere

Ring til os på

phone-call_2 70 90 90 80

Alle henvendelser behandles fortroligt.​

Åbningstider:

Mandag 15.00 - 18.00

Tirsdag   15.00 - 18.00

Onsdag  18.00 - 21.00

Torsdag  18.00 - 21.00

Fredag    18.00 - 21.00​​​

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Laurentsvej 16

2880 Bagsværd

Cvr. 39377837​

Kontakt os på mail@misbrugsportalen.dk

Kontakt os på + 45 ​ 70909080

​misbrugsportalen.dk

Varemærkebeskyttet siden 2013​