Akutrådgivning

​Akutrådgivningen er et gratis og fortroligt samtaletilbud til:

  • ​Pårørende til unge og voksne med et formodet misbrug eller en afhængighedsproblematik.

  • ​Voksne berørt af misbrug og afhængighed - herunder hash, narkotika, alkohol og medicin.

  • ​Fagpersoner og borgere med spørgsmål til problematikker vedrørende forbrug og misbrug.

Ring alle hverdage på 70 90 90 80​.

Akutrådgivningen har eksisteret siden 2013 og har gennem årene tilpasset sig tendenser og behov, hvor rådgiverne, som yder en frivillig ulønnet indsats, altid har været kendetegnet ved kvalificerede profiler, som sætter stor ære og engagement i deres arbejde.

I dag er det en selvstændig mindre landsdækkende organisation, der særligt har pårørende og misbrugsramte familier som sin målgruppe. Misbrugsramte individer er dog som altid velkomne til at anvende rådgivningen på lige fod med pårørende.​

Trygge og fortrolige samtaler til misbrugsramte familier

​I den seneste årrække har akutrådgivningen især været kendetegnet ved at være de misbrugsramtes pårørendes rådgivningslinje. Det at have en uvildig frivilig rådgiver at kunne åbne sig op for og sætte ord på følelser, bekymringer og overvejelser har en langt større betydning, end man umiddelbart tror, før man har taget kontakt.

Vi forsøger derfor at gøre en ihærdig indsats for at udbrede rådgivningen, så den kan komme ud til så mange mennesker som muligt. Det kan sommetider tage tid, før man samler mod og ringer, men når det sker, så er det et kæmpe skridt og et af de vigtigste skridt henimod forandring af ens egen situation og muligvis hele familiens. 

Målet med vores rådgivning er derfor i høj grad også at give kriseramte, misbrugsramte individer og familier den fornødne hjælp og støtte, hvor der kan trækkes på viden og vejledning. Men i lige så høj grad er målet, at rådsøger oplever en medmenneskelig forståelse, og får sparring, hvor rådsøgeren kan opnå nye perspektiver igennem de individuelle samtaler.​

Nogle gange kan det ske, at man møder en optaget linje, når man ringer ind inden for åbningstiderne. Hvis det sker, opfordrer vi til at vente lidt og prøve igen eller prøve en anden dag. Det er ikke, fordi vi ikke vil tale med dig, men fordi vores rådgiver på vagten er i gang med at snakke med en anden rådsøger.

Misbrug i familien eller i hjemmet

Når der er misbrug og afhængighed i familien påvirker det alle individer i hjemmet, og der udvikler sig oftest uhensigtsmæssige mønstre og mestringsstrategier i familien. Det bliver misbruget og den misbrugende part, som bliver omdrejningspunktet og det styrende element i tilværelsen – også for dem, som er omkring personen og lever i samme hjem.

For ægtefæller, forældre, samlevere og ikke mindst børnene i familien, der lever under disse omstændigheder, følger der desværre langvarige konsekvenser og belastninger til følge, hvis ikke man søger om hjælp, bryder tavsheden og mønstret.

Det er ikke et ansvar, som noget barn skal bære, hvorfor det er meget vigtigt, at man som voksen pårørende eller omsorgsgiver er bevidst om de skadevirkninger, der kan opstå ved at lade stå til og alene håbe på det bedste.
​Uanset om du selv står med et misbrug eller har et misbrug i hjemmet eller familien, så sidder vores rådgivere klar ved telefonen til at hjælpe dig videre. 

Akutrådgivningen

​Akutrådgivningen tilbyder gratis, fortrolige og landsdækkende samtaler med pårørende til misbrugsramte samt individer over 18 år med et misbrug. 

Læs mere

​Man - tir: 15.00 - 18.00

​Ons - fre: 18.00 - 21.00

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen?

Pårørende Netværket er en social frivillig rådgivningsorganisation, der henvender sig til familier, som er berørt af afhængighed. 

Foreningen arbejder for at skabe bedre vilkår for sin målgruppe gennem frivillig akutrådgivning, individuelle samtaleforløb, terapeutiske gruppeforløb og afvikling af projekter, såsom landsdækkende julehjælp, arrangementer og pårørendefællesskaber. 

Åbningstider​

Mandag – Tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekender og helligdage

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon rådgivning: 7090 9080

Telefon sekretariat: 7060 4446

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk