​National onlinegruppe for forældre til mennesker med dobbeltdiagnose

Gruppen er for dig, som er mor eller far, der har et barn med et problematisk eller behandlingskrævende misbrug, samtidigt med at de har en diagnose, og har brug for et støttende forløb, som ledes af dedikerede gruppeledere i trygge rammer, med andre forældre i samme situation.

Landsdækkende adgang:

Gruppen er landsdækkende og onlinebaseret, således kan du ansøge og deltage i gruppeforløbet, uanset hvor i landet du kommer fra og bor.  Du skal have adgang til en PC samt et stabilt netværk, eller alternativt en mobilenhed, dog anbefaler vi at du sidder ved en PC for bedste udbytte.​

Gruppens gang​

Gruppen faciliteres af foreningens engagerede frivillige gruppeledere og berører temaer, der fylder hos pårørende i gruppen, som har et (voksent) barn, der har haft et forbrug af stoffer eller misbrug, igennem længere tid, og som derudover også har en diagnose.

Oftest vil formen af mødet tage afsæt i det, der fylder hos de tilstedeværende deltagere. Gruppemedlemmerne har mulighed for at tage ordet på skift, udveksle erfaringer og hermed opleve et meningsgivende og omsorgsfuldt fællesskab, som vores gruppeleder understøtter.

Det er tit, at pårørende går med følelser og frustrationer, som de ikke har mulighed for at dele med nogen, fordi de ikke kender andre, der kan forstå eller relatere til deres situation. I vores pårørendegruppe for forældre, er der plads til alle de svære følelser og tanker, som forældre oplever i en situation hvor deres barn har udviklet misbrug og samtidigt kæmper med en psykisk diagnose.

I gruppen vil du møde en gensidig forståelse og genkendelighed fra resten af gruppen, samtidigt med at få mere indsigt og viden om din egen pårørenderolle og afhængighed, så du rustes til at være stærkere i din rolle som forælder.

​Det er et fortroligt rum og et fællesskab, hvor der kan deles og lyttes, og som giver dig mulighed for at komme igennem svære oplevelser.

Vores forventninger

Vores dedikerede frivillige gør en kæmpe indsats og sidder klar hver uge til at støtte pårørende til mennesker ramt af misbrug, og det fællesskab som dannes i gruppen, er små, intime og følsomme.

Derfor er det også enormt vigtigt at grupperne prioriteres, dels for at respektere de frivilliges tid, men især for at skabe et trygt rum og fællesskab for dig og de andre i gruppen.

Vi forventer altså at deltagelse i gruppen prioriteres, når man vælger at tilmelde sig.

Sygdom og uforudsete situationer kan selvfølgelig forekomme, og i sådanne tilfælde skal du melde afbud til enten gruppelederen eller gruppekoordinatoren, som du vil komme i kontakt med når du opstarter gruppen.

Det praktiske

Hvis der er plads, kan du starte med det samme, og hvis det ønskede hold er fuldt, kan du enten blive tilbudt en plads på et andet hold eller komme i kø, så du kan starte i gruppen, så snart der er plads. Tilbuddet er gratis og fortroligt, og der er tavshedspligt i gruppen. Der er plads til max. 12 personer i gruppen.

Når du modtager en bevillingsmail på at du har fået tildelt et gruppeforløb, så har du som udgangspunkt 8 sessioner over 16 uger, hvor du deltager med andre pårørende, online på foreningens Microsoft Teams og gruppen ledes af en af vores dygtige og omsorgsfulde gruppeledere.

Status på gruppen

Der åbnes op for en ny gruppe til juli, og der er stadig ledige pladser. Hvis du kan se tilbudet for noget for dig anbefaler vi dig at søge det, og hvis du synes det er for lang tid at vente er du velkommen til at søge vores samtaleforløb.

Tilmed dig nedenfor

For at tilmelde dig gruppen, skal du bruge formularen nedenfor eller...

ANSØG HER NU

 
 
 
Region *

 
 
Hvilken nationale gruppe er du interesseret i? *
 
Hvor længe har du været pårørende? *

 
 
Kan du deltage i gruppen online via din PC eller mobil? *

 
Har du tidligere været i gruppeforløb for pårørende til misbrugsramte? *


 
Ønsker du at vi behandler din ansøgning med udgangspunkt i denne tilmelding, venligst svar ja. *

 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Akutrådgivningen

​Akutrådgivningen tilbyder gratis, fortrolige og landsdækkende samtaler med pårørende til misbrugsramte samt individer over 18 år med et misbrug. 

Læs mere

​Man - tir: 15.00 - 18.00

​Ons - fre: 18.00 - 21.00

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen?

Pårørende Netværket er en social frivillig rådgivningsorganisation, der henvender sig til familier, som er berørt af afhængighed. 

Foreningen arbejder for at skabe bedre vilkår for sin målgruppe gennem frivillig akutrådgivning, individuelle samtaleforløb, terapeutiske gruppeforløb og afvikling af projekter såsom landsdækkende julehjælp, oplæg og pårørendefællesskaber. 

Åbningstider​

Mandag – Tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekender og helligdage

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon rådgivning: 7090 9080

Telefon sekretariat: 7060 4446

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk