Gruppeforløb til forældre med børn i misbrug

Gruppen er for dig, som er mor eller far, der har et barn med et problematisk eller behandlingskrævende misbrug, og har brug for et støttende forløb, som ledes af erfarne gruppeledere i trygge rammer i foreningen, med andre forældre i samme situation.

Regional adgang:

​Foreningens gruppeforløb for forældre, afvikles lokalt i foreningens lokaler i Bagsværd, Gladsaxe. Du kan nemt komme til gruppen, som ligger i Centerarkaden ved siden af Bagsværd station, på Bagsværd Hovedgade 126D og hvis du er i bil, er der gode parkeringsmuligheder udenfor Bibliografen eller ved centrets parkeringsplads.

Formål​

Gruppen faciliteres af foreningens erfarne terapeutiske gruppeledere og berører temaer, der fylder hos pårørende i gruppen, som har et voksent barn, som har haft et forbrug af stoffer eller misbrug, igennem længere tid.

Oftest vil formen af mødet tage afsæt i det, der fylder hos de tilstedeværende deltagere. Gruppemedlemmerne har mulighed for at tage ordet på skift, udveksle erfaringer og hermed opleve et meningsgivende og omsorgsfuldt fællesskab, som vores gruppeleder understøtter.

Det er tit, at pårørende går med følelser og frustrationer, som de ikke har mulighed for at dele med nogen, fordi de ikke kender andre, der kan forstå eller relatere til deres situation. I vores pårørendegruppe for forældre, er der plads til alle de svære følelser og tanker, som forældre oplever i en situation hvor deres barn har udviklet misbrug, og de søger en måde, de kan håndtere deres situation på bedre, eller hjælp til at forstå, hvordan de bedst kan hjælpe deres barn. I gruppen vil du møde en gensidig forståelse og genkendelighed fra resten af gruppen, samtidigt med at få mere indsigt og viden om, din egen pårørenderolle og afhængighed, så du rustes til at være stærkere i din rolle som forælder.

​Det er et fortroligt rum og et fællesskab, hvor der kan deles og lyttes, og som giver dig mulighed for at komme igennem svære oplevelser.

Det praktiske:

Når du modtager en bevillingsmail på at du har fået tildelt et gruppeforløb, så har du som udgangspunkt 8 sessioner over 16 uger, hvor du deltager med andre pårørende i Bagsværd. Gruppen ledes af en af vores dygtige og omsorgsfulde gruppeleder, som vil være din primære kontakt i forløbet.

Hvis der er plads, kan du starte med det samme, og hvis det ønskede hold er fuldt, kan du enten blive tilbudt en plads på et andet hold eller komme i kø, så du kan starte i gruppen, så snart der er plads. Tilbuddet er gratis og fortroligt, og der er tavshedspligt i gruppen. Der er plads til max. 8 personer i den fysiske gruppe. Man tilgår gruppelokalerne gennem centerarkaden eller fra baggården fra den røde plads via porten.

Gruppemøderne i vores fysiske forældregruppe afvikles torsdag hver anden uge og varer 2 timer fra kl. 17 til 19 med plads til op til 8 pårørende i hver gruppe. Der er altid frisk kaffe på kanden, frugt, snacks eller kage og drikke, som gruppedeltagerne tilbydes før og under gruppesessionen.

Ansøgning om plads i gruppen

For at tilmelde dig gruppen skal du bruge formularen nedenfor og herefter modtager du en bekræftelse samt bevillingsmail.

Tilmelding

For at deltage i et gruppeforløb kræver det, at du tilmelder dig, så vores gruppeleder har overblik over, hvem der deltager. Dette gør du ved at udfylde formularen nedenfor. Når du har tilmeldt dig vil du modtage en bekræftelse og efter du er tildelt pladsen, modtager du en bevillingsmail, med nærmere informationer, samt din opstartsdato.

OBS: Det er vigtigt, at du tjekker dit spamfilter efter du har ansøgt, da den desværre kan havne i uønsket mail.

 
 
 
Region *

 
 
Hvilken nationale gruppe er du interesseret i? * 
Hvor længe har du været pårørende? *

 
 
Kan du deltage i gruppen online via din PC eller mobil? *

 
Har du tidligere været i gruppeforløb for pårørende til misbrugsramte? *


 
Ønsker du at vi behandler din ansøgning med udgangspunkt i denne tilmelding, venligst svar ja. *

 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Her er, hvad tidligere gruppemedlemmer har sagt om forløbet:

En omfavnende gruppe med rummelighed og omsorg. Jeg er pludselig ikke alene. Forstående, lyttende og varm gruppe. Bedre indsigt i egne følelser. Professionelle gruppeledere der vidensdeler og støtter.”

”Jeg er ikke alene, vi er ikke alene.. Det giver et lille lys i mørket.. og giver lidt mere (..) til at turde tro på forandring, via accept og tillid til egen vej frem..”

Det var med følelserne uden på tøjet, især den allerførste gang jeg deltog i pårørendegruppen.

Men hurtigt blev det følelsen af indbyrdes forståelse, genkendelse af problematikker og svære og frustrerende følelser, der blev det essentielle.

Det har været enormt givende og lærerigt for mig og en kæmpe forløsning at kunne fortælle min historie til nogle personer, som er meget lyttende og selv er pårørende, og som står i samme situation som mig.”

Gensidig forståelse, omsorg, udveksling af brugbare erfaringer.”​​​

Akutrådgivningen

​Akutrådgivningen tilbyder gratis, fortrolige og landsdækkende samtaler med pårørende til misbrugsramte samt individer over 18 år med et misbrug. 

Læs mere

​Man - tir: 15.00 - 18.00

​Ons - fre: 18.00 - 21.00

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen?

Pårørende Netværket er en social frivillig rådgivningsorganisation, der henvender sig til familier, som er berørt af afhængighed. 

Foreningen arbejder for at skabe bedre vilkår for sin målgruppe gennem frivillig akutrådgivning, individuelle samtaleforløb, terapeutiske gruppeforløb og afvikling af projekter, såsom landsdækkende julehjælp, arrangementer og pårørendefællesskaber. 

Åbningstider​

Mandag – Tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekender og helligdage

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon rådgivning: 7090 9080

Telefon sekretariat: 7060 4446

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk