Online gruppeforløb for voksne børn opvokset i familie med misbrug inde på livet

Fra januar 2024 starter vi hos Pårørende Netværket et online-baseret gruppeforløb for voksne børn opvokset i hjem med misbrugsproblemer.

Tilbuddet er til dig, der er mellem 18 og 35 år og er vokset op i en familie med alkohol-, stof- eller medicinmisbrug, hvor en af dine forældre eller omsorgsgivere har haft problemer med misbrug, og som har brug for at snakke med en terapeut eller andre unge i samme situation.

Du er ikke alene om at have, som du har det, og det kan være berigende og styrkende at tale med andre om dine tanker, følelser og oplevelser.

Forløbet er online og du er velkommen, uanset hvor i landet du bor.

Formål

Gruppeforløb hos Pårørende Netværket Misbrugsportalen er et terapeutisk forløb med fokus på refleksion, perspektivering og erfaringsdeling, samt dannelsen af trygge rammer omkring et ligesindet fællesskab af andre pårørende. I foreningens gruppe for voksne børn har du mulighed for at møde andre, du kan spejle dig i, i et omsorgsfuldt og fordomsfrit rum med plads til svære samtaler, følelser og tanker.

Fokus i gruppen er centreret om at lytte åbent til hinanden, og alle temaer, der fylder i gruppen, er velkomne, selvom de ikke umiddelbart virker til at have med misbrugsproblemer at gøre.

I forløbet ønsker vi at hjælpe dig til bedre at forstå dine tanker, følelser og reaktionsmønstre og at få nye værktøjer og strategier, der kan hjælpe dig fremad i dit liv.

Praktisk info

Gruppen mødes i 2 timer hver anden uge online via Microsoft Teams kl. 17-19. 

Tilbuddet er gratis og fortroligt, og der er tavshedspligt i gruppen.

Vores gruppebaserede samtaler ledes af vores erfarne, terapeutiske gruppeleder og psykoterapeut, Gitte Schnell, der er hovedansvarlig for alle foreningens grupper, og hun er den person, som du vil være i kontakt med, når du ansøger om en plads i gruppen.  

Der er plads til max. 12 personer i gruppen, og vi sætter ikke krav til dig om, hvor ofte du skal være med. Dog anbefaler vi, at du er med regelmæssigt i de første måneder for at profitere af gruppeindsatsen og det fællesskab, som du bliver del af.

Ansøgning om plads i gruppeforløbet

Hvis du kan se dig selv i denne beskrivelse, og har du brug for at komme i terapeutisk gruppebaseret forløb, så kan du ansøge om en ledig plads ved at udfylde formularen nedenfor. Har du spørgsmål til gruppeforløbet har du altid mulighed for at kontakte Gitte Schnell via mail på gs@misbrugsportalen.dk eller ringe til sekretariatet i åbningstiden. Derefter vender vi hurtigst muligt tilbage til dig.

Udfyld formularen nedenfor

OBS: Det er vigtigt, at du tjekker dit spamfilter efter du har ansøgt, da den desværre kan havne i uønsket mail.

 
Hvad er din relation til misbrug og afhængighed * 
 

Hvis du ikke er medlem kan du tilmelde dig her: https://3719.foreninglet.dk/memberportal/enrollment

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Her er, hvad tidligere medlemmer har sagt om vores gruppeforløb:

En omfavnende gruppe med rummelighed og omsorg. Jeg er pludselig ikke alene. Forstående, lyttende og varm gruppe. Bedre indsigt i egne følelser. Professionelle gruppeledere der vidensdeler og støtter.”

”Jeg er ikke alene, vi er ikke alene.. Det giver et lille lys i mørket.. og giver lidt mere (..) til at turde tro på forandring, via accept og tillid til egen vej frem..”

Det var med følelserne uden på tøjet, især den allerførste gang jeg deltog i pårørendegruppen.

Men hurtigt blev det følelsen af indbyrdes forståelse, genkendelse af problematikker og svære og frustrerende følelser, der blev det essentielle.

Det har været enormt givende og lærerigt for mig og en kæmpe forløsning at kunne fortælle min historie til nogle personer, som er meget lyttende og selv er pårørende, og som står i samme situation som mig.”

Gensidig forståelse, omsorg, udveksling af brugbare erfaringer.”​​

Akutrådgivningen

​Akutrådgivningen tilbyder gratis, fortrolige og landsdækkende samtaler med pårørende til misbrugsramte samt individer over 18 år med et misbrug. 

Læs mere

​Man - tir: 15.00 - 18.00

​Ons - fre: 18.00 - 21.00

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen?

Pårørende Netværket er en social frivillig rådgivningsorganisation, der henvender sig til familier, som er berørt af afhængighed. 

Foreningen arbejder for at skabe bedre vilkår for sin målgruppe gennem frivillig akutrådgivning, individuelle samtaleforløb, terapeutiske gruppeforløb og afvikling af projekter, såsom landsdækkende julehjælp, arrangementer og pårørendefællesskaber. 

Åbningstider​

Mandag – Tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekender og helligdage

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon rådgivning: 7090 9080

Telefon sekretariat: 7060 4446

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk