Online gruppeforløb for pårørende familiemedlemmer

Pårørendegruppen giver dig mulighed for at møde andre at dele din situation med i et trygt forum af mennesker, som kan sætte sig ind i din situation.

Formål

Gruppen faciliteres af foreningens gruppeleder og psykoterapeut Gitte Schnell og berører temaer, der fylder hos pårørende i hverdagen. Oftest vil formen af mødet tage afsæt i det, der fylder hos de tilstedeværende deltagere. Gruppemedlemmerne har mulighed for at tage ordet på skift, udveksle erfaringer og hermed opleve et meningsgivende og omsorgsfuldt fællesskab, som vores gruppeleder understøtter.

Det er tit, at pårørende går med følelser og frustrationer, som de ikke har mulighed for at dele med nogen, fordi de ikke kender andre, der kan forstå eller relatere til deres situation. I vores landsdækkende pårørendegruppe er der plads til alle følelser, og du vil møde en forståelse og oftest en genkendelighed fra resten af gruppen.
​Det er et fortroligt rum og et fællesskab, hvor der kan deles og lyttes, og som giver pårørende familiemedlemmer mulighed for at komme igennem svære oplevelser.

​Det praktiske

Gruppen mødes hver anden onsdag i lige uger i tidsrummet 17-19 online på Microsoft Teams og ledes af vores terapeut og gruppeleder, Gitte Schnell.
​Eftersom gruppen er online er du velkommen, uanset hvor i landet, du bor.

For at tilmelde dig gruppen skal du bruge formularen nedenfor. Hvis der er plads, kan du starte med det samme, og hvis det ønskede hold er fuldt, kan du enten blive tilbudt en plads på et andet hold eller komme i kø, så du kan starte i gruppen, så snart der er plads.

Tilbuddet er gratis og fortroligt, og der er tavshedspligt i gruppen. Der er plads til max. 12 personer i gruppen. Erfaringen fra tidligere gruppeforløb siger, at der vil være 4-8 personer hver gang.

Ansøgning om plads i gruppeforløbet

Hvis du kan se dig selv i denne beskrivelse, og har du brug for at komme i terapeutisk gruppebaseret forløb, så kan du ansøge om en ledig plads ved at udfylde formularen nedenfor. Har du spørgsmål til gruppeforløbet har du altid mulighed for at kontakte Gitte Schnell via mail på gs@misbrugsportalen.dk eller ringe til sekretariatet i åbningstiden. Derefter vender vi hurtigst muligt tilbage til dig.

Tilmelding

OBS: Det er vigtigt, at du tjekker dit spamfilter efter du har ansøgt, da den desværre kan havne i uønsket mail.

 
Hvad er din relation til misbrug og afhængighed * 
 

Hvis du ikke er medlem kan du tilmelde dig her: https://3719.foreninglet.dk/memberportal/enrollment

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Her er, hvad tidligere gruppemedlemmer har sagt om forløbet:

En omfavnende gruppe med rummelighed og omsorg. Jeg er pludselig ikke alene. Forstående, lyttende og varm gruppe. Bedre indsigt i egne følelser. Professionelle gruppeledere der vidensdeler og støtter.”

”Jeg er ikke alene, vi er ikke alene.. Det giver et lille lys i mørket.. og giver lidt mere (..) til at turde tro på forandring, via accept og tillid til egen vej frem..”

Det var med følelserne uden på tøjet, især den allerførste gang jeg deltog i pårørendegruppen.

Men hurtigt blev det følelsen af indbyrdes forståelse, genkendelse af problematikker og svære og frustrerende følelser, der blev det essentielle.

Det har været enormt givende og lærerigt for mig og en kæmpe forløsning at kunne fortælle min historie til nogle personer, som er meget lyttende og selv er pårørende, og som står i samme situation som mig.”

Gensidig forståelse, omsorg, udveksling af brugbare erfaringer.”​​

Akutrådgivningen

​Akutrådgivningen tilbyder gratis, fortrolige og landsdækkende samtaler med pårørende til misbrugsramte samt individer over 18 år med et misbrug. 

Læs mere

​Man - tir: 15.00 - 18.00

​Ons - fre: 18.00 - 21.00

​Hvad er Pårørende Netværket - Misbrugsportalen?

Pårørende Netværket er en social frivillig rådgivningsorganisation, der henvender sig til familier, som er berørt af afhængighed. 

Foreningen arbejder for at skabe bedre vilkår for sin målgruppe gennem frivillig akutrådgivning, individuelle samtaleforløb, terapeutiske gruppeforløb og afvikling af projekter, såsom landsdækkende julehjælp, arrangementer og pårørendefællesskaber. 

Åbningstider​

Mandag – Tirsdag

15.00 – 18.00​

Onsdag  - Fredag

18.00 – 21.00​

Weekender og helligdage

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

Bagsværd Hovedgade 126, 2880 Bagsværd

Klik her for rutevejledning

Telefon rådgivning: 7090 9080

Telefon sekretariat: 7060 4446

E-mail: mail@misbrugsportalen.dk