MISBRUGSPORTALENS - PÅRØRENDE NETVÆRK

Pårørende Netværket er udsprunget af de seneste 7 års erfaringer i Foreningen Misbrugsortalens regi, som primært skabt til at støtte mennesker med misbrug og afhængighed, samt udbredelsen af viden herom. 

Siden 2012 har vi gennem vores forskellige aktiviteter og indsatser afdækket, at der er et særligt behov for en landsdækkende pårørendeorganisation som henvender sig til de flere hundrede tusind familier, som lever med afhængighed inde på livet i Danmark. 

Organisationen vil med sin allerede funderede erfaring, vidensdatabase, kærlige ånd og de samme stærke organisatoriske kompetencer, gennem frivillighed tilbyde pårørendeindsatser der er så meget brug for, med inddragelse af nogle af landets mest indflydelsesrige forskere i afhængighed og relationer, så vores erfaringer med pårørende gennem syv år, sammen med eksisterende viden,  bliver publiceret i 2022 til gavn for alle interesserede ministerier, politikere, universiteter, skoler, virksomheder, og ikke mindst de pårørende selv. 

Pårørende Netværket vil derfor over det kommende år have et stærkt fokus på at fremme bedre vilkår for misbrugsberørte pårørende, i alle aldre, da vi ved at jo tidligere, man sikrer trivsel og tryghed hos børn fra misbrugsramte familier, des bedre er deres muligheder for at have tillid til dem selv og omverden, når de bliver voksne. 

Dette mener vi kan sikres, ved at have indsatser målrettet voksne pårørende, forældre og enlige omsorgsgivere, som er de der giver børnene deres opvækstmuligheder. 600.000 børn estimeres at voksne op med moderate til svære alkoholvaner i hjemmet. 

Voksne pårørende, herunder særligt enlige mødre og fædre som har et vanskeligt forhold til den anden forælder pga. misbrugs, har derfor ubeskriveligt meget brug for, at der eksistere indsatser, som kan hjælpe dem. 

De skal have mulighed for at modtage den individuelle hjælp og støtte, som de har brug for at kunne tilære vigtige strategier, være udstyret med redskaber og overskud til dem selv og deres børn, samt støtte, som styrker deres evne til at sætte børnene og dem selv først. Ikke mindst at sætte grænser og bryde onde cirkler som varer i årevis, meget tidligere end tilfældet er i dag.

Herudover har Pårørende Netværket også et stærkt fokus på medicinafhængighed, som der er forsvindende få initiativer omkring i foreninglivet.

Der vil komme et højere fokus på medicinafhængighed, som er utilsigtet og bivirkninger, som berører de pårørende selv, og som der alt for lidt fokus på.

I forhold til misbrug og afhængighed af stoffer, er der et langt større mørketal af tilfælde, når der er tale om medicinforbrug vs. medicinafhængighed.  

Vores statisikker og erfaringer har vist at min. 9 ud af 10 voksne pårørende som vi har haft kontakt med, selv har psykiske belastninger og lidelser, som angst, depression, stress blandt andre lidelsr, som de behandles for, med en eller oftest flere former for medicinpræperater.

Oftest er der tale om meget langvarige medicinske behandlinger, som skulle have været kortvarige, men som både er afhængighedsskabende eller indebærer en tilværelse med adskillige uønskede bivirkninger, som gør at det er umådeligt svært at komme ud af igen. Dette ved siden at en kaotisk og svær hverdag, hvor børn er involveret og skal passes, samt trives vel.

PÅRØRENDE NETVÆRKET HAR  DERFOR ET VIGTIGT BUDSKAB OG ET FORMÅL, MED BÅDE ET  SOCIALT OG SUNDHEDSFREMMENDE SIGTE, HVOR DET ER HELE FAMILIEN SOM ER I CENTRUM, SOM ADSKILLER SIG FRA FORENINGEN MISBRUGSPORTALENS VEDTÆGTSFORMÅL.

ALLEREDE I 2018 ER DER ETABLERET EN SELVSTÆNDIG FORENINGSENHED TIL FORMÅLET, SOM SKAL STYRKE INDSATSEN FOR PÅRØRENDE, OG UDBREDELSEN AF VIDEN OM MEDICIN OG SUNDHEDSFREMME TIL MISBRUGSBERØRTE FAMILIER. 

FRA 2020 SØGES DER OM STØTTE OG DONATIONER TIL AKTIVITETER SOM FOREBYGGER OVENSTÅENDE PROBLEMSTILLINGER OG FREMMER FAMILIEINDSATSER I VORES MÅLGRUPPE.​

LÆS MERE OM PÅRØRENDE NETVÆRKET PÅ:

 www.pårørende-netværket.dk eller www.misbrugsramte-familier.dk 

Rådgivningen

​Misbrugsportalen tilbyder gratis og anonyme støttende samtaler til pårørende, samt til unge over 18 og voksne med et misbrug, eller en afhængighedsproblematik. Læs mere

Ring til os på

phone-call_2 70 90 90 80

Alle henvendelser behandles fortroligt.​

Åbningstider:

Mandag 14.00 - 17.30

Tirsdag   14.00 - 17.30

Onsdag  14.00. - 21.00

Torsdag  14.00 - 21.00

Fredag   17.30 - 21.00

​​​

Adresse

Misbrugsportalen

Rugtoften 4 

2880 Gladsaxe

CVR: 34557144​

Persondata

Kontakt

​​

Rådgivning 70 90 90 80​

​​Sekretariat 71 99 29 19

​​kontakt@misbrugsportalen.dk