​Om Misbrugsportalen

Foreningen Misbrugsportalen blev etableret og stiftet i 1.september 2012, som en frivillig social organisation, som har til formål at udbrede kendskabet til misbrug og afhængighed i Danmark, samt hjælpe mennesker med misbrug, som hovedformål.  

Årligt har foreningen hjulpet over 4000 mennesker i gennemsnit, og i sin levetid haft fokus på at yde hjælp til stoffrihed, skadereduktion og behandling,, samt oplevelsesaktiviteter, udover rådgivning og støtte til misbrugere, afhængige og pårørende. 

Foreningen har arbejdet målrettet med at udvikle det frivillige arbejde på misbrugsområdet og iværksat bæredygtige tiltag og indsatser,  til gavn og nytte for vores målgruppe af misbrugsramte.

I løbet af årene har pårørende fyldt mere og mere i foreningen, hvorfor der for 2 år siden blev etableret en forgrening særskilt til udsatte pårørende, som i 2020 overtager enkelte pårørende initiativer, herunder Misbrugsportalens Rådgivning. 

Foreningen Misbrugsportalens kommende generalforsamling, vil blive efterfulgt af ekstraordinær generalforsamling med henblik på drøftelser, om foreningens fremtid. 

Dette skyldes væsentlig nedgang af omsætning, som oveni Corona, medvirker til at foreningen har manglende udsigt til, at oppebære sine aktiviteter, forpligtelser, indsatser for misbrugsramte og at opfylde sit formål.

Misbrugsportalens Rådgivning, som er den ældste og mest landsudbredte frivillige indsats,  er omlagt og forankret i ny struktur,  og løftes i fremtiden af et landskorps af dygtige engagerede frivillige og fortsætter sin værdifulde indsats, efter en omorganisering og omstrukturering med forankring i Pårørende Netværket - Misbrugsportalen, hvor det er misbrugsramte familier, som helhed, der er fokus på.

 Misbrugsportalens indsatser og projekter har siden 2012 omfattet følgende:

  • ​Anonym rådgivning om misbrug og afhængighed, målrettet til misbrugsramte familier, herunder pårørende, samt unge og voksne berørt af misbrug i videste forstand.. (Er forankret i Pårørende Netværket - Misbrugsportalen pr.1.maj 2020)

  • Pårørende Netværket Misbrugsportalen - Anonymt netværk for pårørende til misbrugere, med aktuelt over 1500 misbrugsramte familier og pårørende fra hele landet (Drives af Pårørende Netværket - Misbrugsportalen)

  • Brug Bolden Danmark - Fodbold for socialt udsatte ( Region Syddanmark, Hovedstaden og Sjælland og Midtjylland. Forankres vellykket med afdelinger i flere kommuner i egen idrætsforening (Pt.hindret pga. Corona restriktioner)

  • Kampagner og oplysningsindsatser om misbrug og afhængighed. (Ophører)

  • Sommerferieophold for udsatte pårørende børnefamilier (Ophører)

  • Juleferieophold for misbrugsramte børnefamilier  (Videreføres i Pårørende Netværket)

  • BREAKOUT – Akut støttetilbud og gruppeorienteret indsats.  Afsluttede de sidste forløb til og med marts 2020  (Pga. Corona restriktioner) (Ophører)

  • Udbredelse af kendskab til misbrug og afhængighed. (Ophører)

  • www.misbrugsportalen.dk fortsætter med at udbrede og vejvise alle, som har brug for støtte i Rådgivningen og drives fremover af Pårørende Netværket

Se vores årsrapporter​

​Årsberetning 2013

​Årsberetning 2014

​Årsberetning 2015

​Årsberetning 2016

​Årsberetning 2017

​Årsberetning 2018

Se vores vedtægter her

Rådgivningen

​Misbrugsportalens Rådgivning tilbyder gratis og anonyme støttende samtaler til pårørende, samt til unge over 18 og voksne med et misbrug, eller en afhængighedsproblematik. Læs mere

Ring til os på

phone-call_2 70 90 90 80

Alle henvendelser behandles fortroligt.​

Åbningstider:

Mandag 15.00 - 18.00

Tirsdag   15.00 - 18.00

Onsdag  15.00. - 21.00

Torsdag  15.00 - 21.00

Fredag    15.30 - 21.00

​​​

​Misbrugsportalens Rådgivning

Ring alle hverdage på 70909080

Opmærksomhed henledes på at hjemmesiden

fra og med 1.maj 2020 drives af:

Pårørende Netværket - Misbrugsportalen

www.pårørende-netværket.dk 

Kontakt

​​Hovednummer:  71992919 nedlægges 1.juni 2020