BREAKOUT: 71 99 98 13

RÅDGIVNING: 70 90 90 80

SEKRETARIAT: 71 99 29 19

Seneste

 • Er DU vores nye frivillige telefon rådgiver?
 • Akuttelefonen
 • Rådgivning
  Misbrugsportalen tilbyder gratis og anonym rådgivning
 • Er DU vores nye frivillige rådgiver?
  Brænder du for at gøre en forskel for misbrugsramte?

Alkohol er årsag til omkring 60 forskellige sygdomme og tilstande,

Ud over at være et afhængighedsskabende stof er alkohol årsag til omkring 60 forskellige sygdomme og tilstande, herunder skader, sinds- og adfærdsmæssige lidelser, mave-tarm-lidelser, kræftsygdomme, hjertekar-sygdomme, lidelser i immunsystemet, lungesygdomme, muskel- og skeletsygdomme og forplantningsmæssige lidelser.

I forbindelse med graviditet kan alkohol øge risikoen for fosterskader, tidlig fødsel og lav fødselsvægt.

For de fleste tilstande øger alkohol risikoen afhængigt af mængden, således at jo større alkoholforbrug, der er tale om, jo større er risikoen.

 For nogle tilstande – fx sygdomme i hjertemuskulaturen, ARDS (kritisk lungeskade) og muskelskader – synes skaderne udelukkende at være et resultat af et vedvarende højt alkoholforbrug, men også her øges risikoen for og alvorligheden af disse tilstande afhængig af, hvor meget man drikker. Hyppigheden af episoder med stort alkoholforbrug og mængden, man drikkeri disse situationer, øger i særlig gad risikoen for skader og visse hjerte-kar-sygdomme (sygdom i hjertets kranspulsårer og slagtilfælde).

Kilde: Sundhedsstyrelsens pjece ’Alkohol og Helbred’

 • Grundet økonomi har vi været nødt til at nedlægge vores chat fra den 1. juni 2018.

  I samme forbindelse er rådgivningen blevet omstruktureret og hedder nu akuttelefonen, hvor personer i berøring med misbrugsproblematikker gratis og anonymt kan henvende sig for støttende og motiverende samtaler.

  Læs mere
 • 1
 • Vil du gøre en forskel for mennesker, der har afhængighed og misbrug tæt inde på livet? Vi søger løbende frivillige til husets forskellige projekter, herunder både telefonisk støttende samtaler såvel som i vores in-house motivationsfastholdende tilbud Breakout.

  Send ansøgning og CV til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., eller ring på tlf. 71 99 29 19, hvis du er interesset i at være frivillig hos.

  Læs mere
 • 1
 • BREAKOUT er et gratis og frivilligt akuttilbud målrettet mennesker med et uhensigtsmæssigt forbrug eller misbrug af rusmidler, som ønsker at skabe forandring i deres liv. Book en tid til en uforpligtende samtale.

  NYT! Pårørende vejledning - Vejledning til dig som er pårørende og som ønsker at få overskud til at træffe de gode valg.

  Eller kontakt os på tlf. 71 99 98 13 eller drop ind til en snak om dine muligheder.

  obq green1

  Læs mere
 • 1