BREAKOUT: 71 99 98 13

RÅDGIVNING: 70 90 90 80

SEKRETARIAT: 71 99 29 19

Seneste

 • Er DU vores nye frivillige telefon rådgiver?
 • Akuttelefonen
 • Rådgivning
  Misbrugsportalen tilbyder gratis og anonym rådgivning
 • Er DU vores nye frivillige rådgiver?
  Brænder du for at gøre en forskel for misbrugsramte?

Et alkoholproblem i en børnefamilie belaster alle familiens medlemmer. Sundhedsstyrelsen har en liste over kommuner, der har en børne-familiesagkyndig eller anden kontaktperson, der kan give gode råd om kommunens hjælp til børn og voksne i familier med alkoholproblemer.

Det skønnes, at ca. 122.000 børn og unge vokser op i en familie med et alkoholproblem, og at ca. 1/3 af danskerne har et menneske med et alkoholproblem i familien – enten i kernefamilien eller blandt andre familiemedlemmer.

Et alkoholproblem i en børnefamilie belaster alle familiens medlemmer: den voksne, der drikker, partner og børnene og kan medføre alvorlige fysiske, psykiske og sociale problemer for alle. For børnene kan problemerne vise sig både under opvæksten og senere i ungdoms- og voksenlivet. Partneren belastes ofte psykisk af alkoholproblemet i lige så høj grad, som den voksne, der drikker. For børnene betyder det, at de risikerer at miste opmærksomheden fra begge forældre. Jo tidligere en familie får hjælp til at løse problemet, des større er mulighederne for at undgå eller mindske disse skader og sikre børnene trivsel og en sund udvikling.

De fleste familier vil have gavn af, at alle bliver inddraget i løsningen af problemet fx via familieorienteret alkoholbehandling og støtte til børnene i deres daginstitution og skole. Men familier og familiemedlemmer er forskellige og kan derfor have brug for forskellige former for hjælp. For hver enkelt familie bør det derfor vurderes, hvilken hjælp der vil være relevant.

Sundhedsstyrelsen har en liste over kommuner, der har en børne-familiesagkyndig eller anden kontaktperson, der kan give gode råd til borgere og til professionelle om kommunens hjælp til børn og voksne i familier med alkoholproblemer.

De børne-familiesagkyndige og kontaktpersonerne tilbyder også hjælp til professionelle, planlæggere og politikere i kommunerne til at udvikle en styrket indsats over for borgerne gennem etablering af politikker, handleplaner og handlevejledninger, undervisning, metodeudvikling mv.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

 • Grundet økonomi har vi været nødt til at nedlægge vores chat fra den 1. juni 2018.

  I samme forbindelse er rådgivningen blevet omstruktureret og hedder nu akuttelefonen, hvor personer i berøring med misbrugsproblematikker gratis og anonymt kan henvende sig for støttende og motiverende samtaler.

  Læs mere
 • 1
 • Vil du gøre en forskel for mennesker, der har afhængighed og misbrug tæt inde på livet? Vi søger løbende frivillige til husets forskellige projekter, herunder både telefonisk støttende samtaler såvel som i vores in-house motivationsfastholdende tilbud Breakout.

  Send ansøgning og CV til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., eller ring på tlf. 71 99 29 19, hvis du er interesset i at være frivillig hos.

  Læs mere
 • 1
 • BREAKOUT er et gratis og frivilligt akuttilbud målrettet mennesker med et uhensigtsmæssigt forbrug eller misbrug af rusmidler, som ønsker at skabe forandring i deres liv. Book en tid til en uforpligtende samtale.

  NYT! Pårørende vejledning - Vejledning til dig som er pårørende og som ønsker at få overskud til at træffe de gode valg.

  Eller kontakt os på tlf. 71 99 98 13 eller drop ind til en snak om dine muligheder.

  obq green1

  Læs mere
 • 1