BREAKOUT: 71 99 98 13

RÅDGIVNING: 70 90 90 80

SEKRETARIAT: 71 99 29 19

Seneste

 • Er DU vores nye frivillige telefon rådgiver?
 • Akuttelefonen
 • Rådgivning
  Misbrugsportalen tilbyder gratis og anonym rådgivning
 • Er DU vores nye frivillige rådgiver?
  Brænder du for at gøre en forskel for misbrugsramte?

Kilde: B.T.

Publiceret: 15. juni 2012

Skrevet af: Lisbeth Kjær Larsen

Han har introduceret tusindvis af danskere til misbrugsmiljøer, når han sammen med et filmhold har fulgt narkomaner, ludomaner og andre misbrugere. Det har åbnet Bubbers øjne for, hvad det egentlig betyder at være misbruger.

- De her mennesker er fanget i en ond spiral, hvor de er flove over, at de har et misbrug, samtidig er det et tabu, som vi helst ikke taler om, og derfor ender det i en ond spiral, hvor hele livet smuldrer mellem deres fingre i deres kamp mod afhængigheden. Jeg forstår godt, at det er lettere at knappe en ekstra øl op for at komme igennem alle de problemer, som de hver dag må døje med, siger Bubber til BT.

Derfor sagde tv-værten straks ja til at stille op som ambassadør for misbrugsportalen.dk, som åbner den 1. juli. Her vil man åbne op for det tabu, som det er at være misbruger. For Bubber var den en helt anden verden, der åbnede sig foran ham, da han fik lov til at følge disse mennesker i sine programmer.

- Jeg er dybt imponeret over deres overlevelsesinstinkt. Lige meget, hvor slemt det står til, kæmper de en brav kamp. Det er så vigtigt, vi får brudt med nogle af de tabuer, der er omkring det her miljø, så vi kan hjælpe dem ud af misbruget, siger Bubber.

Selv startede han sin karriere som børnenes ven, og dem har han ikke glemt. Det er nemlig særligt for børnenes skyld, at han mener, der er brug for hjælp til misbrugere.

- Det er så vigtigt, at vi giver børn en god start på livet. Hvis de allerede er bagud fra start, fordi de kommer fra en familie, hvor der er problemer med misbrug, så har de allerede en masse minuspoint med i bagagen, siger Bubber.

Selvom hverken han eller hans nærmeste har været berørt af misbrug, kender han dog tydeligt til følelsen af afhængighed:

-  Vi er jo alle sammen afhængige af et eller andet. For nogen er det tryghed og kærlighed, men for andre er det et langt farligere misbrug. Jeg er selv afhængig af andre mennesker, siger han.


Se den originale artikel her.

 • Grundet økonomi har vi været nødt til at nedlægge vores chat fra den 1. juni 2018.

  I samme forbindelse er rådgivningen blevet omstruktureret og hedder nu akuttelefonen, hvor personer i berøring med misbrugsproblematikker gratis og anonymt kan henvende sig for støttende og motiverende samtaler.

  Læs mere
 • 1
 • Vil du gøre en forskel for mennesker, der har afhængighed og misbrug tæt inde på livet? Vi søger løbende frivillige til husets forskellige projekter, herunder både telefonisk støttende samtaler såvel som i vores in-house motivationsfastholdende tilbud Breakout.

  Send ansøgning og CV til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., eller ring på tlf. 71 99 29 19, hvis du er interesset i at være frivillig hos.

  Læs mere
 • 1
 • BREAKOUT er et gratis og frivilligt akuttilbud målrettet mennesker med et uhensigtsmæssigt forbrug eller misbrug af rusmidler, som ønsker at skabe forandring i deres liv. Book en tid til en uforpligtende samtale.

  NYT! Pårørende vejledning - Vejledning til dig som er pårørende og som ønsker at få overskud til at træffe de gode valg.

  Eller kontakt os på tlf. 71 99 98 13 eller drop ind til en snak om dine muligheder.

  obq green1

  Læs mere
 • 1