BREAKOUT: 71 99 98 13

RÅDGIVNING: 70 90 90 80

SEKRETARIAT: 71 99 29 19

Seneste

 • Er DU vores nye frivillige telefon rådgiver?
 • Akuttelefonen
 • Rådgivning
  Misbrugsportalen tilbyder gratis og anonym rådgivning
 • Er DU vores nye frivillige rådgiver?
  Brænder du for at gøre en forskel for misbrugsramte?

Kilde: Sundhed

Publiceret: 3. december 2017

Skrevet af: Amanda Bredal

Julen er hjerternes fest - sådan er vi mange, der oplever julen. Men som mis­bruger eller pårørende til en misbruger, kan julen være meget andet end blot hyggestunder, kærlighed og nærvær.

Julen er en tid, som sætter familiær kvalitetstid i centrum. 

Julen er en tid, som sætter familiær kvalitetstid i centrum. Dette kan være hårdt og ensomt, hvis man ikke længere har kontakt med sin familie. Den konstante påmindelse i december måned om familie, kærlighed og sammenhold kan sætte gang i en fortrængt læng­sel efter nærvær og fællesskab. Når længslen mærkes og ensomheden står tilbage, er der ikke lang vej til tilbagefald eller forøgelse af et allerede eksisterende misbrug. Således er der mange af vores deltagere tilk­nyttet Misbrugsportalen, der fortæller om den svære ju­letid. Særligt oplever vi en stigning af alkoholmisbruget, hvilket for mange af deltagerne hænger sammen med det store udbud af alkohol til diverse julefrokoster m.v. Nogle af vores deltagere nævner ligeledes frustrationen over det massive reklamefrembud af alkoholiske drikke, såsom julebryg og snaps, som en faktor for stigningen i alkoholforbruget i forbindelse med juletiden. 

PÅRØRENDE TIL EN MISBRUGER 

Uafhængigt af hvad der måtte påvirke deltagernes mis­brug i juletiden, vil de pårørende til den misbrugende part ligeledes påvirkes af denne stigning i misbruget. Mange af de pårørende, som er tilknyttet Misbrug­sportalen, beretter om en øget opmærksomhed og nervøsitet i juletiden. nervøsitet i juletiden. Dette grundet de særlige forhåbninger, der knytter sig til ønsket om en kærlig og rolig juletid med familien, hvilket kan gøre det svært at slippe ansvaret for, at dette lykkes. Efter årsskiftet oplever vi en stor stigning i henvendelser fra både misbrugere og pårørende. Her ses de mange nytårsforsætter, der bærer præg af en optimisme og motivation til at ændre livsførelse.

NYTÅRSFORSÆTTER OG LIVSSTILSÆNDRINGER

For at hjælpe med denne livsstilsændring tilbyder vi samtaleforløb på både individuelt og gruppeniveau. Som et supplement til de motivationsfastholdende samtaler, er der mange af deltagerne, som har gavn af NADA, som er recovery-orienteret øreakupunktur. Herudover er deltagerne glade for de netværkss­kabende tilbud i form af fællesspisning og filosofiske samtale-cafeer. Vi tror på vigtigheden i at gribe deltagerne lige nø­jagtig der, hvor motivationen er størst, og tilbyde dem et sikkerhedsnetværk, som giver støtte og tryghed i den kommende forandringsproces - som et alternativ til ensomhedens tunge byrde.


Se den originale artikel her.

 • Grundet økonomi har vi været nødt til at nedlægge vores chat fra den 1. juni 2018.

  I samme forbindelse er rådgivningen blevet omstruktureret og hedder nu akuttelefonen, hvor personer i berøring med misbrugsproblematikker gratis og anonymt kan henvende sig for støttende og motiverende samtaler.

  Læs mere
 • 1
 • Vil du gøre en forskel for mennesker, der har afhængighed og misbrug tæt inde på livet? Vi søger løbende frivillige til husets forskellige projekter, herunder både telefonisk støttende samtaler såvel som i vores in-house motivationsfastholdende tilbud Breakout.

  Send ansøgning og CV til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., eller ring på tlf. 71 99 29 19, hvis du er interesset i at være frivillig hos.

  Læs mere
 • 1
 • BREAKOUT er et gratis og frivilligt akuttilbud målrettet mennesker med et uhensigtsmæssigt forbrug eller misbrug af rusmidler, som ønsker at skabe forandring i deres liv. Book en tid til en uforpligtende samtale.

  NYT! Pårørende vejledning - Vejledning til dig som er pårørende og som ønsker at få overskud til at træffe de gode valg.

  Eller kontakt os på tlf. 71 99 98 13 eller drop ind til en snak om dine muligheder.

  obq green1

  Læs mere
 • 1