BREAKOUT: 71 99 98 13

RÅDGIVNING: 70 90 90 80

SEKRETARIAT: 71 99 29 19

Seneste

 • Er DU vores nye frivillige telefon rådgiver?
 • Akuttelefonen
 • Rådgivning
  Misbrugsportalen tilbyder gratis og anonym rådgivning
 • Er DU vores nye frivillige rådgiver?
  Brænder du for at gøre en forskel for misbrugsramte?

Misbrugsportalens telefonrådgivning åbnede i august 2013 og udgør idag organisationens landsdækkende kerneydelse. Tilbuddet benyttes af mænd og kvinder i alle aldre, fra allesamfundslag og fra alle ender af landet, samt udlandet. Det er fortrinsvis voksne pårørende, der ringer til akuttelefonen, men også mange misbrugsramte søger hjælp og støtte igennem indsatsen.

I juni 2014 fulgte chatrådgivningen trop og blev hurtigtet meget benyttet supplement til den etablerede telefonrådgivning. Chatten blev til for at i mødekomme de borgere, der søgeren forstærket anonymitetsfølelse i kontakten med rådgiveren, samt dem der endnu ikke føler sig klar til at ringe. Desværre har økonomien ikke vist sig at være der, og per 1. juni 2018 har vi desværre været nødsagt til at lukke ned for chatten igen.

Rådgivningen er et gratis og anonymt samtaletilbud til:

 • Voksne berørt af misbrug og afhængighed - herunder hash, narkotika, alkohol og medicin.

 • Pårørende til unge og voksne med et formodet misbrug eller en afhængighedsproblematik.

 • Fagpersoner og borgere med spørgsmål til problematikker vedrørende forbrug og misbrug.

Misbrugsportalens rådgivningsindsats har til formål at give mennesker, der har rusmiddelproblematikker tæt inde på livet, et trygt og neutralt sted at henvende sig med bekymringer, overvejelser og konkrete spørgsmål. Her kan de gratis og anonymt hente støtte og viden og få nye perspektiver igennem individuelle samtaler med vores rådgivere.

Alle vores rådgivere arbejder frivilligt i projektet og har en relevant uddannelsesbaggrund og erfaring indenfor det humanistiske eller social- og sundhedsfaglige felt. Derudover har de alle gennemført organisationens obligatoriske rådgiverkursus, og de er efteruddannet i den evidensbaserede samtalemetode Motivational Interviewing. Rådgiverne modtager løbende opkvalificering igennem supervision, undervisning, foredrag mm.

Telefonrådgivningen er siden 2014 blevet støttet af A.P. Møller Fonden, OAK Fonden, Ministeriet for sundhed og forebyggelse og senest af Socialministeriet i 2015.

Vi vil gerne sige tak til alle bidragsydere, der har hjulpet os med at muliggøre, videreudvikle og kvalitetssikre tilbuddet.

 • Grundet økonomi har vi været nødt til at nedlægge vores chat fra den 1. juni 2018.

  I samme forbindelse er rådgivningen blevet omstruktureret og hedder nu akuttelefonen, hvor personer i berøring med misbrugsproblematikker gratis og anonymt kan henvende sig for støttende og motiverende samtaler.

  Læs mere
 • 1
 • Vil du gøre en forskel for mennesker, der har afhængighed og misbrug tæt inde på livet? Vi søger løbende frivillige til husets forskellige projekter, herunder både telefonisk støttende samtaler såvel som i vores in-house motivationsfastholdende tilbud Breakout.

  Send ansøgning og CV til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., eller ring på tlf. 71 99 29 19, hvis du er interesset i at være frivillig hos.

  Læs mere
 • 1
 • BREAKOUT er et gratis og frivilligt akuttilbud målrettet mennesker med et uhensigtsmæssigt forbrug eller misbrug af rusmidler, som ønsker at skabe forandring i deres liv. Book en tid til en uforpligtende samtale.

  NYT! Pårørende vejledning - Vejledning til dig som er pårørende og som ønsker at få overskud til at træffe de gode valg.

  Eller kontakt os på tlf. 71 99 98 13 eller drop ind til en snak om dine muligheder.

  obq green1

  Læs mere
 • 1