BREAKOUT: 71 99 98 13

RÅDGIVNING: 70 90 90 80

SEKRETARIAT: 71 99 29 19

GHB har været markedsført som et ufarligt rusmiddel og et muskelopbyggende stof – men det er det ikke!

Gammahydroxybutyrat (GHB) bliver solgt som en klar, farve- og lugtløs væske. Det er et bedøvelsesmiddel, som blev fremstillet kemisk i 1960´erne. Det har været anvendt som bedøvelsesmiddel i Danmark, men blev hurtigt kasseret, fordi det havde for mange bivirkninger. Det er primært et sløvende og ret giftigt rusmiddel.

Stoffet har været markedsført på nettet som et ufarligt rusmiddel og et muskelopbyggende stof – men det er det ikke! Det sælges illegalt under betegnelser som fantasy, natural power, flydende ecstasy og Pro-G. Selvom GHB ofte bliver brugt i de samme subkulturer, som anvender ecstasy og andre feststoffer, har det en diametralt modsat virkning af disse, fordi det er sløvende og søvnfremkaldende. Blandt de unge er der mindre end 2 %, der har prøvet GHB.

GHB virker stort set på samme måde som alkohol. Da stoffet er farve- og lugtløst og sløvende grænsende til det bedøvende, bliver det brugt som ”rape drug”.

Det er usikkert i hvilket omfang, der udvikles tolerans, fordi regelmæssigt brug er sjældent. Dog kender man til abstinenssymptomer, der er dramatiske og potentielt livstruende. Angst, søvnforstyrrelser og rysten optræder efter 1 – 6 timer, og i alvorlige tilfælde ser man kvalme, kredsløbsforstyrrelser og psykotiske symptomer ledsaget af voldsom ophidselse.

GHB er et ekstremt giftigt rusmiddel, fordi afstanden mellem en normal rusdosis og dødelig dosis er meget lille.

Kilde: Netdoktor