BREAKOUT: 71 99 98 13

RÅDGIVNING: 70 90 90 80

SEKRETARIAT: 71 99 29 19

Ecstasy har en stimulerende og svagt hallucinogen virkning.

Ecstasy er beslægtet med Amfetamin. Ecstasy blev fremstillet allerede i 1914 i Tyskland som et slankemiddel, men det blev aldrig anvendt til det formål. I USA blev det nu og da anvendt i forbindelse med psykoterapi i 1960´erne, men det fik ingen legal anvendelse. Blandt unge mellem 16 og 24 år har 2,3 procent prøvet stoffet indenfor det seneste år, og der er ikke sket nogen stigning i forbruget siden år 2000.

Ecstasy har en stimulerende og svagt hallucinogen virkning. Brugere fortæller, at de efter indtagelse af stoffet får en følelse harmoni, kærlighed, fred og forbundethed med andre mennesker. Det beskrives derfor også som et ”kontaktogen”.

Ecstasy er både fysisk og psykisk vanedannende. Tolerans indtræder hurtigt, og hvis man indtager det hyppigere end ca. hver 14. dag, er det nødvendigt at øge dosis for at opnå den ønskede virkning, hvilket betyder en større risiko for bivirkninger og skader. Abstinenssymptomer er de samme som efter andre centralstimulerende stoffer, primært træthed og depression.

Der kan opstå et utal af skader både ved indtagelsen og i dagene derefter. De akutte skader er enten ”amfetaminskader”, dvs. hjerneblødning, hjerterytmeforstyrrelser, blodprop i hjertet, som kan medføre pludselig død, eller de såkaldte ”danseskader”; udtørring og stærkt forhøjet kropstemperatur, som opstår på grund af langvarig fysisk aktivitet i overfyldte og varme lokaler. Ecstasy sætter nemlig kroppens naturlige reguleringsmekanismer ud af kraft.

Kilde: Netdoktor