Bliv frivillig​

Vil du gøre en forskel for mennesker, der har afhængighed og misbrug tæt inde på livet? Vi søger løbende frivillige til husets forskellige projekter, herunder både telefonisk støttende samtaler såvel som i vores in-house motivationsfastholdende tilbud Breakout.

Send ansøgning og CV til sille@misbrugsportalen.dk, eller ring på tlf. 42 90 92 02, hvis du er interesset i at være frivillig på Misbrugsportalen.

​​

BLIV FRIVILLIG

​Som frivillig på Misbrugsportalen i København bliver du en del af en humanitær organisation i rivende udvikling samt et fagligt og socialt netværk af professionelle og inspirerende ildsjæle.

Du gennemgår et kursus i samtaler med kriseramte - og du får en grunduddannelse i den evidensbaserede samtalemetode Motivational Interviewing. Derudover får alle vores rådgivere løbende træning og vejledning i at varetage medmenneskelige samtaler med kriseramte. Vi tilbyder også supervision, refleksionsmøder, foredrag og sociale arrangementer.

​​

Hvem er vi?

​Foreningen Misbrugsportalen er en frivillig social organisation, der har til formål at fremme vilkårene for misbrugsramte og pårørende overalt i Danmark.

Vores telefoniske tilbud Akuttelefonen er et gratis og anonymt samtaletilbud for unge og voksne; både misbrugsramte, pårørende og efterladte. Vi tilbyder dagligt individuelle støttende samtaler på telefon. Henvendelserne har misbrug og afhængighed som fællestræk, men indeholder ofte også temaer som psykisk sårbarhed, sorg, svigt, ensomhed og afmagt.

Vores in-house motivationsfastholdende tilbud Breakout hjælper mennesker med et uønsket overforbrug af narkotika og alkohol. Som frivillig i Breakout vil du varetage individuelle motivationsfastholdende samtaleforløb, såvel som deltage i diverse sociale fælles arrangementer med fokus på afhængighed og det stoffrie fællesskab.

​​

Hvordan arbejder vi?

​Det er essentielt, at vi imødekommer alle henvendelser med et udforskende, åbent og fordomsfrit menneskesyn, og at hver samtale tager sit udgangspunkt i den rådsøgendes egne forståelser, ønsker og behov. Vi betragter os derfor ikke som eksperter men som autentiske og reflekterende samtalepartnere.

Vores vigtigste opgave er at lytte og hjælpe hver enkelt rådsøger med at italesætte sin situation og sine bekymringer. Herigennem bidrager vi til at belyse og perspektivere ressourcer og muligheder, der kan motivere og styrke rådsøgeren til at drage omsorg for sig selv og skabe en positiv forandring i sit liv.

Et generelt mål er, at alle rådsøgere har en tryg og positiv oplevelse i kontakten med Misbrugsportalen - de skal føle sig taget alvorligt og have lyst til at henvende sig igen.

Vi vægter faglighed, ansvarlighed, fællesskab og trivsel højt på arbejdspladsen. For at garantere det bedst mulige tilbud – og for at sikre et professionelt og motiveret rådgiverteam – lægger vi mange ressourcer i at udvælge og uddanne vores frivillige. Det er derfor vigtigt, at forventningerne er klare fra starten.​

Ved ansættelsen lægger vi vægt på, at du:

 • Engagerer dig hos os i minimum 1 år, og gerne mere.
 • Er mødestabil, ansvarsfuld og pålidelig.
 • Er omsorgsfuld, nærværende og empatisk af natur.
 • Er følelsesmæssigt robust, kender dine grænser og kan rumme svære problemstillinger. Det er vigtigt, at du er afklaret omkring eventuelt egne forhold relateret til arbejdet.
 • Har en baggrund inden for eksempelvis psykologi, terapi, behandling, pædagogik, socialrådgivning eller andet relevant. Er du studerende, ser vi helst, at du er på sidste år af dit studie og er fyldt 26 år.

​​

Som frivillig rådgiver forpligter du dig til:

 • At gennemføre kvalificeringskurset og oplæringsforløbet; herunder 36 vagter fordelt ud over det første år du er tilknyttet som rådgiver.
 • At tage minimum 3 vagter pr. måned á 4 timers varighed. Vagterne ligger mandag - fredag i dagtimer (kl. 9.30 - 18.00).
 • At skrive dig på vagtplanen mindst én måned frem i tiden.
 • At prioritere deltagelse i møder, supervision og foredrag/kurser.
 • At rådgive i overensstemmelse med Misbrugsportalens retningslinjer, værdier og menneskesyn.
 • At bidrage til en god kultur på arbejdspladsen, præget af høj faglighed, fælles refleksion og en respektfuld omgangstone.
 • At være opmærksom på dit og dine kollegers velbefindende på vagterne og løbende bidrage med sparring ved samtaler.

​​

Som tak kan Misbrugsportalen tilbyde dig:

 • ​En spændende og mangfoldig arbejdsplads i vækst.
 • Dygtige og engagerede ledere og frivillige kolleger.
 • Et stærkt og dynamisk fællesskab, fagligt og socialt.
 • Et fagligt og humanitært plus på dit professionelle cv.
 • Kursus i rådgivning samt løbende oplæring i samtaler med kriseramte.
 • Grunduddannelse i Den Motiverende Samtale.
 • Faglig og personlig udvikling i et trygt, professionelt miljø.
 • Deltagelse i temaaftener, kurser og faglige møder.
 • Deltagelse i forskelige sociale arrangementer.
 • Mulighed for deltagelse i andre projekt-aktiviteter i organisation.

​​

Lyder det som noget for dig?

​Send ansøgning med et CV til frivilligansvarlig Sille Bruun på sille@misbrugsportalen.dk.

OBS: Henvendelser uden ansøgning og CV behandles som udgangspunkt ikke. Samtaler afholdes løbende.

BEMÆRK: Der er tale om frivilligt ulønnet arbejde.​

Rådgivningen

​Misbrugsportalen tilbyder gratis og anonyme støttende samtaler til pårørende, samt til unge over 18 og voksne med et misbrug, eller en afhængighedsproblematik. Læs mere

Ring til os på

phone-call_2 70 90 90 80

Alle henvendelser behandles fortroligt.​

Åbningstider

​​​Mandag: 10 - 14 Tirsdag: 10 - 18
Onsdag: 10 - 14 Torsdag: 10 - 18
Fredag: 10 - 14 Weekend: lukket

Adresse

Foreningen Misbrugsportalen

​Overgaden oven Vandet 10, 2. sal

​1415 København K

Rutevejledning

CVR: 34557144​

Persondata

Kontakt

​​

Rådgivning 70 90 90 80

​​Sekretariat 71 99 29 19

​​kontakt@misbrugsportalen.dk

​​frivillig@misbrugsportalen.dk